Hoofdstuk 1 van Hendrik de Mol en De Planeet van Goud is klaar

Posted on
Hoofdstuk 1 van De Planeet van Goud

Hoofdstuk 1 van Hendrik de Mol en De Planeet van Goud

Hoofdstuk 1 van De Planeet van Goud
Hoofdstuk 1 van Hendrik de Mol en De Planeet van Goud

(Nederlands eerst, citește mai jos în română)

Joepie! Hoofdstuk 1 van mijn boek (Hendrik de Mol en) De Planeet van Goud (Hendrik de Mol și Planeta de Aur in het Roemeens) is net binnen, samen met mijn nieuwe koffie kopje met MoominPappa, trouwens :-).

Als jullie kunnen zien is Hendrik, de Steiff pluche mol, al bezig met lezen.

– Ik wil in de film spelen, zegt hij.

– Errr, zei ik verbaasd, maar ik heb geen idee of iemand ooit een film van mijn boek wil maken. Het is maar een eerste vertaling van de eerste hoofdstuk! Denk jij niet te ver?

– Zeker niet, zegt Hendrik. Ik voel het in mijn snorharen. Het wordt een film! En ik ben perfect voor de hoofdrol.

Ik wil geen ruzie met hem. Deze Hendrik, die op mijn tafel zo boos uitkijkt, is echt geen lief iemand (niet als de Hendrik de Mol van het boek, bedoel ik). Vaak komt er een pluche bij mij met een oog in de hand (of een neus) en ik moet mijn naaigerei brengen om hem te repareren. Ruzie met deze Hendrik wil je niet!

– Oke, zeg ik met vrede. Maar nu wil ik graag toch lezen. Ik ben echt benieuwd naar de vertaling.

– Komt goed, zegt Hendrik. Ik heb de eerste alinea gelezen. Het is echt goed.

– Oh! Als jij zegt. Maar toch wil ik alleen, als het mogelijk is, verder lezen. Of misschien moet ik Knopf vragen om mee te lezen?

Knopf von Steiff is de PR van mijn Pluche Kantoor. Maar hij is ook een beetje de baas van alle andere speelgoed en iedereen moet naar hem luisteren. Hendrik ook. Als er iemand is met wie Hendrik niet zo snel ruzie wil hebben, dan is het Knopf.

Gelukkig, ging Hendrik weg al mopperend.

Ach, wat is leven zonder een beetje conflict met jouw pluche mol, toch?

~~~~~~~~

Am scris mai sus în olandeză fiindcă este vorba de traducerea primului capitol al cărții mele, (Hendrik de Mol și) Planeta de Aur, în olandeză.

Iuhu! Sunt bucuros nevoie mare!

Hendrik, cârtița pluș Steiff de pe masă, mi-a spus că vrea să joace rolul principal în film (!). Am fost nevoit să îi calmez aspirațiile de mărire (deja se vede la Hollywood) și să îl ameninț cu Knopf (singurul din Biroul de Pluș de care ascultă, din respect) ca să mă lase în pace să pot citi în voie.

Foarte bucuros sunt, cum spuneam! De ce? Păi măcar pentru că o bună parte din acțiunea din Planeta de Aur se petrece în Olanda. Dorința să văd cartea tradusă în olandeză o am în aceeași măsură precum traducerea în engleză. Ambele sunt în lucru iar eu sunt un pluș om fericit!

Duminică plăcută vă dorim și o săptămână pufoasă!

 

0 Comments

Pufoșii se dau în vânt după comentarii