Een pittig soepje – De Heksenkeet #1

Een pittig soepje – Verhalen uit De Heksenkeet #1

Een pittig soepje
Een pittig soepje

Jullie weten het al: ik ben een teddybeer vervloekt door een harteloze tovenaar om mijn leven op Aarde, als mens, te leven. Dus ik ben Altijd op Zoek Naar Magische Middelen en Wezens (Heksen inclusief) – misschien kan ik iets, of iemand, vinden die mijn pluche vorm weer terug kan geven. Boeken, TV, Internet, kermissen, magische markten, het maakt niet uit – ik ben Altijd Geïntereseerd. Hier is een voorbeeld, een foto gemaakt vorige week in Tecklenburg, Duitsland:

Hexenpfad
Hexenpfad in Tecklenburg, Duitsland – Sniff is echt bang!

Toen ik hoorde dat de mensen van Gottmer (ik vind dat hun naam ietsjes magisch klinkt in ieder geval, alsof ze daar met allerlei tovenarijen bezig zijn) een boek met en over Heksen gaan publiceren ergens midden augustus, heb ik me meteen ingeschreven op het wachtlijstje (jullie kunnen wel zien hoe wanhopig ik ben!).

Eindelijk is het boek gearriveerd! Het ruikt heerlijk naar inkt en het heeft prachtige mooie kleuren!

Een pittig soepje is het eerste deel van De Verhalen uit De Heksenkeet, een grappige serie voor lezers van 7 tot 10 jaar. Het boek is geschreven door Femke Dekker en (prachtig) geïllustreerd door Marieke Nelissen. Het tweede boek in de serie, Keet met bubbels, verschijnt in november, dus houd de website van Gottmer in de gaten!

Een pittig soepje is prachtig geschreven, geïllustreerd en uitgegeven! Dit is al te zien aan de kaft van het boek. Consuela, de ijzer huismusje die mij altijd assisteert met fotografie, vond het een prachtige kaft. Ik ben daarmee 100% eens!

Een pittig soepje - De Heksenkeet
Een pittig soepje – De Heksenkeet

Eerst zien we De Heksenkeet.

De Heksenkeet is een oud huis. Het heeft meerdere verdiepingen en op elke verdieping woont een heks. Vier heksen. Knettergek alle vier. De vleermuizen vliegen rond het dak, het hele huis kraakt en piept en een raam in de toren heeft de vorm van een spinnenweb. Verstandig, niemand durft in de buurt te komen.

Mijn favoriete (en de heldin van dit verhaal) is Sybil:

Een pittig soepje - Sybil en Bliks
Een pittig soepje – Sybil en Bliks

Heks Sybil heeft een poes, Bliks.

Ik wil jullie plezier niet verpesten dus ik zeg niet wat er verder gebeurt is. Alleen dat Sybil een Te Pittig soepje maakt en Bliks, de poes, verdwijnt en dan verschijnt maar op een vreemde manier…

Een pittig soepje - Sybil
Een pittig soepje – Sybil? Of Bliks?

Binnen het boek hebben wij gevonden een poezensnoet van karton. Wij moesten die uitknippen en plakken op een stokje.

Een pittig soepje - poezensnoet
Een pittig soepje – poezensnoet

Het was geschreven:

Doe zelf de grote wisseltruc

En onder de tekst was een tekening:

Wisseltruc
Wisseltruc

De reactie van mijn pluche vrienden was:

  • Het is magie! Zie je? Wisseltruc. Deze moet je echt proberen, K.J.. Misschien werkt het ook voor jou en je mag terug naar jouw teddybeer vorm. Kijkt naar die heks en haar kat! Wij gaan dit voor jou doen en als het werkt dan doe jij het ook.

Hier is de resultaat: een Totoro #heksenselfie, een Moomin #heksenselfie, een Fernanda #heksenselfie en een Knopf #heksenselfie.

Een pittig soepje - tryouts #heksenselfie
Een pittig soepje – tryouts #heksenselfie

Willen jullie weten of die vier pluizige kerels in een mens verandert waren? Of dat ik een pluche teddybeer ben geworden? Neeee, het werkte niet. Dus ik ga verder met mijn zoektocht naar heksen. Op een dag vind ik toch één die mij terug kan veranderen in een teddybeer.

Tot slot: Een pittig soepje is een prachtig boek om te lezen als jij ouder bent dan 7. Ik zal zeggen t/m 77 jaar 🙂 Het maakt jou aan het lachen (onder de dekens) en het wordt zeker één van jouw favoriete kinderboeken.

PS – ga een #heksenselfie maken met de uitgeknipte poezensnoet en stuur hem naar promotie@gottmer.nl – dan maak je kans op 4 toegangskaarten voor Heksendoorn (Attractiepark Hellendoorn). Joepieeee!!!!

  • Share on:

Dacă vreți să stăm de vorbă: